سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷

ویزای صربستان + شرایط و مدارک

مقالات

با خروج ایالات متحده از برجام و اعمال تحریمها که تبعات منفی اجتماعی زیادی رابوجود آورد ،بسیاری از مردم جهت یافتن زندگی بهتر برای مهاجرت به صرافت افتادند واز آنجاییکه هزینه ها و محدودیتهای زیادی برای مهاجرت قانونی وجود دارد اولین موضوعی که در ذهن مهاجران مطرح می شود و به عنوان هدف تلقی می گردد رفتن به کشورهایی است که برای ورود نیازی به داشتن ویزا نداشته باشد.یکی از این کشورها صربستان بود و زیاد شدن تعداد مهاجران ایرانی در این کشور و اقامت در آنجا دولت صربستان را مجبور به لغو قانون سفر بدون ویزا به صربستان برای شهروندان ایرانی کرد و این قانون از ۲۵ مهرماه امسال به مرحله اجرا درآمد و شرایط و ضوابط جدیدی برای شهروندان ایرانی برای گرفتن ویزای صربستان اعریف کرده است در ادامه به ا انواع ویزا و مدارک مورد نیاز می پردازیم.

انواع مختلف  ویزای توریستی

ویزای کوتاه مدت (ویزای C)

این نوع ویزا، برای اقامت به مدت ۹۰ روز در صربستان داده می‌شود که معمولا برای اهداف گردشگری، ترانزیت فرودگاهی و تجاری صادر می‌شود، که انواع مختلفی دارد که عبارتند از: ویزای یک بار ورود، ویزای دو بار ورود و ویزای چند بار ورود به خاک صربستان.

طول مدت اقامت به‌طور پیوسته در ۶ ماه نباید بیش از ۹۰ روز باشد و این دوره زمانی از زمان اولین ورود شما به خاک صربستان محاسبه می‌شود.

ویزای کوتاه مدت چند بار ورود صربستان تا یکسال اعتبار دارد؛ برای دیپلمات‌های خارجی و کارمندان کنسولگری‌ها و سفارت‌خانه‌های کشورهای دیگر این مدت می‌تواند بیشتر هم باشد.

ویزای بلند مدت (ویزای D)

ویزای بلند مدت نوع D برای اقامت ۹۰ تا ۱۸۰ روزه ویزای صربستان صادر می‌شود. ویزاهای بلند مدت معمولا برای اهداف کاری، تحصیلی، دانشجویی، تحقیقات علمی، درمان و دیدار اعضای خانواده (در صورتی که همسر فرد متقاضی شهروند صربستان باشد) صادر می‌شود و شامل ویزاهای یک بار ورود، دو بار ورود و چند بار ورود به خاک صربستان است.

مدارک مورد نیاز

  • پاسپورت معتبر (اعتبار پاسپورت از زمان پایان اعتبار ویزا باید ۹۰ روز باشد)
  • عکس (سایز ۳٫۵ در ۴٫۵)
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • دعوت‌نامه
  • برای ویزای صربستان، دعوتنامه شما باید توسط اداره مربوطه در صربستان تایید شود.
  • برای سفر کاری یا تجاری، دعوتنامه شما باید توسط یک شرکت در صربستان صادر شده باشد؛ در این دعوت‌نامه باید هدف سفر و طول مدت اقامت شما ذکر شده باشد؛ نامه شرکت ایرانی که شما نماینده آن هستید نیز باید همراه آن باشد.
  • برای ویزای توریستی، شما باید واچر هتل پرداخت شده خود را با مهر آژانس مسافرتی ارائه دهید.
  • مدارک اقامت در ایران (برای متقاضیانی که غیر ایرانی و ساکن ایران هستند.)
  • بلیط برگشت (در صورتی که با خودرو شخصی سفر می‌کنید، باید گواهی‌نامه بین‌المللی، سند خودرو و بیمه ارائه دهید.)
  • مدارک تمکن مالی که ثابت کند هزینه‌های سفر و اقامت در صرستان را دارید.
  • بیمه مسافرتی
  • برای افراد زیر ۱۸ سال که در سفر یکی از والدین، آن‌ها را همراهی نمی‌کند، ارائه برگه حضانت و رضایت‌نامه والدین ضروری است؛ لازم به ذکر است حضانت باید به زبان انگلیسی یا صربی باشد و به تایید وزارت امور خارجه ایران رسیده باشد.
  • هزینه ویزا

نکات مهم

  • فرد متقاضی باید حداقل سه هفته قبل از تاریخ سفر، شخصا به محل سفارت صربستان مراجعه کند و درخواست خود را برای دریافت ویزا ثبت کند.
  • موردی که باید به آن توجه کنید این است که به هیچ وجه نباید مدارک خود را در هنگام ثبت درخواست ویزا، منگنه کنید. مدارک منگنه شده پذیرفته نمی‌شوند.
  • سفارت صربستان این حق را برای خود قائل است که در صورت لزوم از متقاضی مدارک بیشتری درخواست کند؛ به پرونده‌هایی که نقص مدرک دارند رسیدگی نخواهد شد.

وقت سفارت

وقت سفارت صربستان برای ارائه مدارک ویزای صربستان و انجام امور کنسولی و ویزا به صورت تلفنی داده می‌شود وباید حداقل یک هفته قبل برای دریافت وقت سفارت اقدام کنید.

در هنگام درخواست وقت سفارت صربستان، متقاضی باید اطلاعات زیر را به سفارت بدهد:

  • نام و نام خانوادگی
  • نوع خدمات درخواستی (ویزا، تایید مدارک و …)
  • شماره تلفن همراه شخص و آدرس ایمیل

توجه داشته باشید که تاریخ و زمان دریافتی از سفارت، قابل تغییر نیست و متقاضی، اولین وقت خالی ممکن را دریافت خواهد کرد.

  • هزینه بررسی پرونده و صدور ویزا صربستان، برای ویزای C (کوتاه مدت) ۹۵ دلار و ویزای D (بلند مدت)، ۴۹ دلار آمریکا است

 

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط